خواص ادویه پاپریکا | ادویه پاپریکا | خواص پاپریکا


پاپریکا در سراسر دنیا، به‌خصوص در مجارستان، اسپانیا و مکزیک، طرفداران زیادی دارد. این ادویه بسیار خوش‌طعم و پرفایده است.

خواص ادویه پاپریکا

پاپریکا نوعی ادویه آسیاب‌شده است که از ترکیب پودر فلفل‌های مختلف به دست می‌آید و طعمی از شیرین تا تند و گاهی دودی دارد. رنگ ادویه پاپریکا از نارنجی روشن تا قرمز تیره متغیر است. فواید و خواص ادویه پاپریکا را در مجله دلتا بخوانید.

ادویه پاپریکا

پاپریکا و حفظ سلامت استخوان

کارتنوئید موجود در پاپریکا به حفظ سلامت استخوان زنان یائسه کمک می‌کند. آزمایشی نشان داد مصرف ۲۴هفته‌ای عصاره کارتنوئید پاپریکا موجب حفظ کیفیت استخوان زنان پس از یائسگی شد.

خلاصی از درد و کاهش التهاب

کپسایسین اثری مانند مسکن دارد و برای درمان درد از آن استفاده می‌شود. بعضی از ضددردهای موضعی حاوی کپسایسین هستند. همچنین این ماده موجب کاهش التهاب و حفاظت از سیستم ایمنی می‌شود.

موارد استفاده

وزن مناسب با پاپریکا

کپسایسین موجود در پاپریکا ویژگی‌های ضدچاقی دارد و سرکوب‌کننده اشتها است. این ماده سوخت‌وساز چربی و به‌خصوص اکسیداسیون چربی‌های شکمی را بهبود می‌دهد. گنجاندن کپسایسین در رژیم غذایی موجب کاهش اشتها و کاهش دریافت کالری می‌شود.

بهبود میزان کلسترول

کپسایسین درون پاپریکا در افزایش میزان چربی خوب خون یا اچ‌دی‌ال (HDL) و کاهش چربی بد خون یا ال‌دی‌ال (LDL) نقش دارد و از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. البته تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

بهبود میزان کلسترول

حفاظت در برابر اشعه فرابنفش (UV)

استفاده از پاپریکا در رژیم غذایی می‌تواند از آسیب پوستی ناشی از آفتاب جلوگیری کند.

جلوگیری از سرطان

چند مطالعه اثرات ضدسرطانی کاپسایسین را نشان می‌دهد. اضافه کردن پاپریکا به رژیم غذایی می‌تواند از طیفی وسیعی از سرطان‌ها جلوگیری کند.

کنترل قندخون از خواص ادویه پاپریکا

کپسایسین روی ژن‌های کنترل قند خون هم اثر می‌گذارد و حساسیت به انسولین را هم کاهش می‌دهد.

پاپریکا و کنترل قندخون

حفظ سلامت خون

پاپریکا حاوی ویتامین ای (E) و آهن است که هر دو برای حفظ سلامت خون ضروری هستند. آهن بخشی از هموگلوبین سلول‌های خونی است که به حمل اکسیژن درون بدن کمک می‌کند و ویتامین ای برای ساخت اجزای این سلول‌ها نیاز است. کمبود این مواد مغذی می‌تواند موجب کاهش سلول‌های خونی و کم‌خونی شود که خستگی، رنگ پریدگی و تنگی نفس از علائم آن هستند.

مواد مغذی پاپریکا

پاپریکا غنی از کلسیم، پتاسیم و فسفر است که به استحکام دندان، سلامت استخوان و عضله کمک می‌کنند. همچنین منبع خوبی از ویتامین کا (K) و آهن است. در بیشتر دستورهای آشپزی بیشتر از یک قاشق چای‌خوری پاپریکا استفاده نمی‌شود.

خواص ادویه پاپریکا چیست

پیشنهاد مطالعه: مطلب خطرات شوکه‌کننده حذف وعده‌های‌ غذایی را بخوانید.

دانلود اپلیکیشن



Source

دیدگاهتان را بنویسید