خواص جعفری | فواید جعفری | سلامت قلب | دستگاه گوارش | سیستم ایمنی


جعفری برای درمان اختلالات گوارشی، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های ادراری، دیابت و بیماری‌های پوستی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص جعفری

جعفری یک سبزی پراستفاده در آشپزی ایرانی است. علاوه بر جعفری تازه، از جعفری خشک‌شده نیز در برخی غذاها استفاده می‌شود. مصرف مرتب جعفری حتی در مقادیر کم کمک شایانی به سلامتی‌تان می‌کند. امروزه مطالعات متعددی بر روی جعفری انجام‌ گرفته است که فواید آن را اثبات می‌کند. در ادامه‌ این مطلب همراه مجله دلتا باشید تا با خواص جعفری بیشتر آشنا شوید.

خواص جعفری چیست

منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی

جعفری محتوی چندین آنتی‌اکسیدان فلاونوئیدی است. بخش بزرگی از خواص جعفری در مبارزه با بیماری‌ها به‌خاطر وجود این آنتی‌اکسیدان‌ها است. این آنتی‌اکسیدان‌ها شامل لوتئولین، آپی‌ژنین، لیکوپن، بتاکاروتن و آلفاکاروتن هستند.

آنتی‌اکسیدان‌ها از طریق مبارزه با رادیکال‌های آزاد، استرس اکسیداتیو و التهابات، روند پیری سلول را به تاخیر می‌اندازند. این موضوع برای سلامتی بدن اهمیت به‌سزایی دارد، زیرا رادیکال‌های آزاد مسبب بیماری‌های وابسته به سن مانند سرطان، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های نورودژنراتیو و اختلالات چشم هستند.

فواید و خواص جعفری

ادرارآور و ضدنفخ طبیعی

جعفری با خاصیت ادرارآوری طبیعی خود از احتباس آب و نفخ جلوگیری می‌کند. جعفری با تحریک کلیه به تولید ادرار و خروج آب اضافی از شکم به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند و احساس ناراحتی و سوءهاضمه را کاهش می‌دهد.

مبارزه با سنگ کلیه، عفونت‌های دستگاه ادراری و عفونت کیسه‌ی صفرا

ریشه و برگ‌های جعفری با کمک به کبد و طحال در درمان بیماری‌های مقاربتی و یرقان موثرند. زمانی که روش‌های معمول در درمان ادم یا خیز بی‌نتیجه باشند، جعفری می‌تواند در درمان این مشکل موثر واقع شود. به‌علاوه آب جعفری به آرامش رگ‌ها مخصوصا مویرگ‌ها و سرخرگ‌ها کمک می‌کند. جعفری توانایی بالایی در دفع سموم آبکی، مخاط اضافی، کاهش ورم و رفع غده‌های متورم دارد.

مبارزه با سنگ کلیه، عفونت‌های دستگاه ادراری و عفونت کیسه‌ی صفرا

بهبود گوارش

جعفری و روغن‌ ضروری جعفری برای درمان اختلالات و مشکلات گوارشی مانند باد معده، یبوست، نفخ، سوءهاضمه و حالت تهوع مفید است.

خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی

جعفری از طریق مبارزه با عفونت‌ها و باکتری‌ها به سلامت پوست و دندان کمک می‌کند. روغن‌های ضروری جعفری در نابودی قارچ‌ها موثرند. جعفری می‌تواند لکه‌های پوستی ناشی از باکتری‌ها را از بین ببرد. روغن جعفری که در ریشه، برگ‌ها و بذر آن وجود دارد به‌خاطر خاصیت ضدمیکروبی‌اش در تهیه‌ صابون‌ها، پاک‌کننده‌ها، عطرها و سایر محصولات بهداشتی مصرف می‌شود. این روغن‌ها توانایی کشتن باکتری‌ها و از بین بردن بوها را دارند.

تقویت دستگاه ایمنی بدن از طریق تامین ویتامین C

جعفری به‌واسطه‌ دارا بودن مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین C و A می‌تواند دستگاه ایمنی بدن را تقویت کند. ویتامین C به سلامت محیط روده و تقویت دستگاه ایمنی کمک می‌کند. مصرف زیاد ویتامین C به کاهش التهابات و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند تصلب شرایین، التهاب مفصل، سرطان روده، دیابت و آسم کمک می‌کند.

کمک به سلامت قلب به‌خاطر دارا بودن ویتامین B۹

ویتامین B۹ در سلامت قلب نقش کلیدی دارد، بنابراین کمبود این ویتامین می‌تواند بسیار خطرناک باشد. جعفری برای سلامت قلبی-عروقی بسیار مفید است، زیرا بدن ما برای تبدیل هموسیستئین به سیستئین به ویتامین B۹ نیاز دارد. هموسیستئین نوعی اسید آمینه‌ است که در خون یافت می‌شود. هموسیستئین مولکولی است که وجود کنترل‌نشده‌ آن خطر بالقوه‌ای برای رگ‌های خونی است و منجر به حملات قلبی و سکته‌های مغزی می‌شود.

سبزی خوردن

پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت می‌کنیم مطلب تاثیر شوکه کننده رب‌گوجه فرنگی بر دیابت را بخوانید.

دانلود اپلیکیشن



Source

دیدگاهتان را بنویسید