چربی مناسب برای سالم ماندن


چه نوع چربی هایی برای سالم ماندن مناسب است؟

امروزه در مورد نوع چربی مناسب برای حفظ سلامتی نظرات متفاوت و گاه متناقضی را مشاهده می کنیم. برخی معتقدند که چربی حیوانی (که از دم آب شده یا کره آب شده بدست می آید) طبیعی است. آنها می گویند مصرف این نوع چربی برای سلامتی بهتر از انواع گیاهی است. آنها همچنین نتیجه فرآیند بذر گیاه در حین روغن کاری هستند. دلیل دیگری که گاهی شنیده می شود. قطره های روغن نباتی هنگام استفاده چسبناک می شوند. نامزدهای روغن نباتی ناسالم برای سرخ کردن معتقدند ، زیرا قطرات روغن دم هنگام سرخ شدن به سطح گاز نمی چسبد. بنابراین ، معلوم می شود که این نوع چربی سالم تر است. بنابراین ، در این مقاله از سایت تغذیه دکتر رضا اطمینانانی اصفهان ، ما به طور مختصر در مورد ساختار روغن و نوع چربی مناسب برای حفظ سلامت صحبت می کنیم تا اطلاعات بیشتری در مورد تفاوت چربی ارائه دهیم.

مصرف چربی گیاهی

از سوی دیگر ، متخصصان تغذیه نیز معتقدند خوردن چربی گیاهی برای حفظ سلامت انسان بهتر است. دلیل اصلی این امر وجود کلسترول و اسیدهای چرب اشباع شده در روغن های حیوانی است که باعث رسوب چربی در مفاصل و همچنین سخت شدن دیواره عروق می شود که منجر به تصلب شرایین و در نهایت رنج کشیدن مفصل ران و بیماری های قلبی عروقی می شود. علاوه بر اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 6 و امگا 3 ، روغن های گیاهی حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامین D هستند که به حفظ سلامت مصرف کننده کمک می کند.

مولکول چربی از ترکیب الکل سه ظرفیتی به نام گلیسرول یا گلیسیرین با یک تا سه اسید چرب تشکیل می شود. مولکول اسید چرب از مقدار زیادی کربن و هیدروژن تشکیل شده است. اگر تنها یک الکترون بین دو کربن موجود در این مولکول مشترک باشد ، آن را پیوند معمولی می نامند. از طرف دیگر ، اگر دو الکترون بین دو کربن مشترک باشند ، به آن پیوند دوگانه می گویند. بنابراین اولین مورد اسید چرب اشباع یا SFA نامیده می شود ، زمانی که اتم های کربن در زنجیره اسیدهای چرب پیوند دوگانه ندارند.

لیست اسیدهای چرب اشباع شده

اگر پیوند مضاعفی بین اتم های کربن در لایه اسید چرب وجود داشته باشد. آنها اسید چرب اشباع (SFA) نامیده می شوند. بسته به این که این اسیدهای چرب دارای یک یا چند پیوند دوگانه باشند. نام آنها متفاوت خواهد بود. اگر تنها یک پیوند نامحلول در ساختار اسید چرب وجود داشته باشد. این اسید چرب غیر اشباع مونو (MUFA) نامیده می شود. اگر بیش از یک پیوند دوگانه دارد. این اسید چرب اشباع نشده (PUFA) نامیده می شود.

بسته به ساختار اسید چرب و محل اتصال پیوندهای دوگانه ، ممکن است اسیدهای چرب امگا 3 یا امگا 9 و غیره نامیده شود. لازم به ذکر است که سه اسید چرب اشباع نشده به نام اولئیک ، لینولئیک و لینولنیک برای بدن ضروری هستند. یعنی بدن نمی تواند آنها را بسازد. اما او به آنها نیاز دارد. همانطور که گفته شد ، اسیدهای چرب ضروری فقط به مقدار کافی در روغن های گیاهی یافت می شوند.

به طور کلی ، اگر بیش از حد اسیدهای چرب اشباع شده مصرف کنید ، می توانند کلسترول خون را به شدت بالا ببرند. علاوه بر این ، اکثر اسیدهای چرب ، از جمله اسید لوریک ، اسید میریستیک و اسید پالمیتیک ، باعث افزایش چربی خون و آسیب عروقی می شوند. اسید میریستیک بیشترین قدرت را برای ایجاد ضایعات عروقی دارد و پس از آن اسیدهای پالمیتیک و لوریک وجود دارد. اسید میریستیک اغلب در کره ، روغن نارگیل و روغن هسته خرما یافت می شود. اسید پالمیتیک 60 درصد اسیدهای چرب اشباع را تشکیل می دهد و بیشترین میزان هیپرکلسترولمی (کلسترول خون بالا) را ایجاد می کند. این اسید چرب در بیشتر چربی های حیوانی یافت می شود.

جایگزینی اسیدهای چرب اشباع با اسیدهای چرب اشباع نشده

جایگزینی اسیدهای چرب اشباع با اسیدهای چرب اشباع نشده (مانند لینولئیک اسید ، که یک اسید چرب بی کربنات 18 کربن است) می تواند مصرف میوه را افزایش دهد و سبزیجات از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. بنابراین ، نوع اسید چرب موجود در غذای مصرفی تأثیر بسزایی در افزایش چربی و کلسترول خون و ایجاد بیماری های قلبی عروقی دارد.

افزایش مصرف 1٪ اسیدهای چرب اشباع نشده کلسترول را تا 1.4 میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد. این اسیدهای چرب به طور گسترده ای در روغن های گیاهی ، سس سالاد و مارگارین یافت می شوند. مطالعات نشان داده است که رژیم مدیترانه ای میزان عفونت های مزمن ویروسی را 70-50 reduces کاهش می دهد. این رژیم سرشار از میوه ، سبزیجات (هویج ، شلغم ، سیب زمینی ، پیاز ، تربچه) و سبزیجات برگ سبز ، نان و غلات ، ماهی و غذاهای سرشار از لینولئیک اسید (روغن بذر کتان و روغن کانولا) و روغن ها است. سبزیجاتی مانند کلزا. و مغز آن مانند گردو است.

فرآیند هیدروژناسیون ، که به طور گسترده در صنعت برای سخت شدن روغن ها و مارگارین ها استفاده می شود. باعث ایجاد اسید خطرناکی به نام ترانس می شود. با این حال ، غذاهای حیوانی حاوی مقداری اسید ترانس (گوشت گاو ، کره ، چربی شیر) هستند. اما میزان اسید چرب اشباع نشده در چربی طبیعی پایین است.

مصرف چربی های ترانس باعث افزایش کلسترول می شود. این اسیدها از نظر بیولوژیکی به عنوان اسیدهای چرب اشباع عمل می کنند. در عین حال ، قدرت اکسیداسیون بالای آنها باعث آسیب بیشتر می شود ، که برای سلامتی مفید نیست. توصیه می شود بیش از 2 درصد از کل انرژی رژیم غذایی توسط چربی ترانس تامین نشود. باید از کره های سخت سبزیجات که به روش های سنتی تهیه شده اند اجتناب شود.

نوع چربی مناسب برای یک اقامت سالم متخصص تغذیه اصفهان

میزان چربی رژیم غذایی:

چاقی با مصرف چربی ارتباط دارد و بر بسیاری از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی از جمله تصلب شرایین تأثیر می گذارد. وقتی چربی رژیم غذایی کاهش می یابد ، سطح تری گلیسیرید و کلسترول نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. در حقیقت ، رژیم غذایی بسیار کم چرب که کمتر از 20 درصد از کل انرژی چربی را تأمین می کند ، نمی تواند سطح کلسترول خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین ، توصیه اساسی این است که مصرف چربی باید کمتر از 30 درصد کالری روزانه باشد. و کمتر از 7 درصد رژیم غذایی باید چربی اشباع شده باشد. و بقیه چربی باید اشباع نشده باشد ، به ویژه چربی غیر ترانس و امگا 3.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه تکنیک های اساسی تغذیه و سطح و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

روی صفحه اینستاگرام دکتر کلیک کنید. به رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان مراجعه کنید.


مطالب پیشنهادی:

راهکارهای کنترل گرسنگی

دستورالعمل خرید شیر

منابع غذایی آنتی اکسیدان ها

رابطه تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات



وبسایت https://mdiet.ir
نوشته ایجاد شد 2148

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط

متنی که میخواهید برای جستجو وارد کرده و دکمه جستجو را فشار دهید. برای لغو دکمه ESC را فشار دهید.

بازگشت به بالا